Μαθητικό Φεστιβάλ 2014

mathitiko afisa telikh Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία για τον Πολιτισμό.

Σκοπάδων 9 – Λάρισα 41335

www.artfools.gr  – www.artfoolsvideofestival.gr

e-mail: [email protected]

6o Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας.

  «Μαθητές – Νέοι Βιντεοραματιστές»

* Το  Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας θα διεξαχθεί για 6η  συνεχή χρονιά στη Λάρισα, στις 16,17 Φεβρουαρίου 2014.

 * Το Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, διοργανώνεται από την artfools με τη συνεργασία της του ΤΕΙ Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας..

* Οι μαθητές  όλων των βαθμίδων μπορούν να συμμετάσχουν, ατομικά, συλλογικά ή και κατά σχολείο, με μια ή δύο ταινίες μυθοπλασίας διάρκειας μέχρι και 15 λεπτά.

* Η θεματολογία της  ταινίας είναι ελεύθερη και καλούνται μέσα από αυτή οι μαθητές να εκφράσουν τη φαντασία τους, τον προβληματισμό τους, την αντίδραση αλλά και την πρότασή τους για τα θέματα που απασχολούν τη μαθητική και την κοινωνική τους ζωή, εκφράζοντας την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν.

Το  6ο Μαθητικό Φεστιβάλ είναι  Πανελλήνιο και διαγωνιστικό.

* Τις Μαθητικές ταινίες θα  αξιολογήσει κριτική επιτροπή αποτελούμενη από άτομα με κινηματογραφική πείρα και γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, αλλά και από μαθητές. Η κριτική επιτροπή θα ανακοινωθεί μια εβδομάδα πριν το Φεστιβάλ.

* Στόχος των διοργανωτών είναι να συμπεριληφθούν στην οργανωτική αλλά και την κριτική επιτροπή και μαθητές , γι’ αυτό και θα γίνει ειδική πρόσκληση για όσους από τους μαθητές επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτό το θεσμό.

* Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.
Η αίτηση συμμετοχής μαζί με την ταινία θα σταλούν στη διεύθυνση:

Σκοπάδων 9, Λάρισα, Τ.Κ. 41335

Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών (υπ΄όψη κας Α. Σαρτζή).

Πληροφορίες στα: www.artfools.gr και στο www.artfoolsvideofestival.gr
Επικοινωνία: [email protected]

Ειδικότερα οι όροι συμμετοχής στο Φεστιβάλ είναι:

Όροι συμμετοχής:

* Κάθε μαθητής,ομάδα, ή σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με μια ή δύο ταινίες, διάρκειας η κάθε μία έως και 15 λεπτά.

* Η ταινία πρέπει να συνοδεύεται από 2 φωτογραφίες του δημιουργού ή άλλων συντελεστών της ταινίας.

* Η ταινία θα αποσταλεί σε μορφή DVD σε αρχείο: α)αρχείο mpeg-2 ή mpeg-4 β) DVD-Video format unlocked, σε δύο (2) αντίγραφα.Επίσης δίνεται η δυνατότητα αποστολής της ταινίας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση : [email protected] .

* Οι ταινίες που θα προβληθούν επιλέγονται από 5/μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή και θα αναρτηθούν στο site: www.artfoolsvideofestival.gr

* Τα κριτήρια επιλογής είναι η πρωτοτυπία του θέματος, η ευρηματικότητα των κινηματογραφικών μέσων και η ευκρίνεια στον ήχο και την εικόνα.

* Οι αποστελλόμενες ταινίες δεν επιστρέφονται.

*Η oργανωτική επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προβάλει την ταινία και σε άλλες διοργανώσεις , χωρίς την άδεια του δημιουργού και πάντα χωρίς εμπορικό σκοπό .

*Η οργανωτική επιτροπή έχει τη δυνατότητα να αναβάλει ή και να ματαιώσει το Φεστιβάλ για λόγους που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.


Βραβεία:
Θα απονεμηθούν τρία βραβεία. Α΄,´ôβραβείο και ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της επιτροπής.

Οργανωτική επιτροπή:

Γιώτα Φώτου Σχολική Σύμβουλος- συγγραφέας : Πρόεδρος

Άντα Σαρτζή – φιλόλογος : Πρόεδρος της artfools

Μαριέτα Χαρταλάμη : φιλόλογος

Δήμητρα Μπαράτση : Ηθοποιός

Ιωάννα Φωτιάδου : Συγγραφέας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>